Daniel Karlssons Minnesfond

Historia

 

Daniels liv började i Hammerdal. Han var en mycket aktiv kille redan från början. Vid 2,5 års ålder drabbades han av astma, men det hindrade honom inte från skidframgångar och den ihärdiga träningsviljan. Vid 8 års ålder började han att åka skidor i Hammerdals IF. Det tog ca 2 år innan han ville köra sin första tävling. Tävlingen var i Föllinge och en pallplats blev resultatet. I och med den tävlingen fick Daniel blodad tand för att tävla.

 

På sommaren var Daniel mycket hos sin morfar och sin kusin och fiskade. Det blev många abborrar, som dom rökte och delade ut till grannarna runt om i Norderåsen.

 

Grundskolan gick han på Grevåkerskolan o Hammerdal. I högstadiet när alla skulle på friluftsdagar, då frågade han om det var okej om han åkte till Strömsund och tränade med gymnasie elever istället, och så blev det!

 

Daniel representerade J/H i Kalle Anka och Folksam cup under 4 år.

 

Som 15-åring beslutade Daniel att byta klubb till Östersunds SK, för att kunna utvecklas som skidåkare och kunna få möjligheten att träna med jämnåriga. Det innebar att Daniel åkte dom 7 milen till Östersund 2-3 gånger i veckan tillsammans med sin pappa. På sidan om skidåkningen hade Daniel ett stort intresse för motorer, fiske och musik. Det blev en hel del fjäll och skoterturer, både på sommaren och på vintern. Men det mesta kretsade kring skidåkningen.

 

Efter grundskolan var Daniels högsta önskan att få gå på Järpens skidgymnasium, och så blev det! Första året bodde Daniel på elevhem där han trivdes mycket bra och fick många vänner. Under de 3 följande åren bodde Daniel i en egen lägenhet där alla vänner kom och gick och var alltid lika välkomna! Under gymnasie tiden började Daniel att arbeta i familjens företag när han hade lov och även helger när det inte var tävlingar eller läger.

 

Daniel fick en ryggskada under tiden i Järpen, vilket innebar att han inte kunde träna och tävla som han ville. Men Daniel kämpade på och kunde träna vidare. Under tiden som Daniel gick i Järpen väcktes ett intresse för att spela gitarr.

 

Livet i en ”kappsäck” var Daniels melodi. Han fick uppleva många spännande resor och läger, bland annat USA och Ramsau!

 

Daniel var bekymrad för vad han skulle göra efter Järpen, men efter ett möte med Åsarna Ski Academy bestämde han sig på några timmar att han skulle flytta till Åsarna och börja på akademin. Vilket blev en fullträff! Daniel trivdes otroligt bra och fick ännu fler vänner som tillsammans med de andra vännerna alltid var lika välkomna i hans hem!

 

I mitten på Januari började Daniel att arbeta hos Lillänge rör AB. Daniel trivdes otroligt bra med arbetskamrater, arbetsuppgifter och fick dessutom lägga upp arbetstiderna så att det passade skidåkningen.

 

Många roliga och spontana upptåg har Daniel gjort genom åren tillsammans med sina vänner! Ett av alla infall var när Daniel ringde och sa, ”-Mamma, bli inte arg nu, jag åker utomlands, -När då??? -Om några timmar, vi är på Arlanda nu.” Daniel åkte tillsammans med några av sina vänner till Barcelona. En annan gång kom ett brev om trängselskatt på bilen Daniel körde. Han fick frågan, -Har du varit i Stockholm?? Han svarade -Nää... Jo förresten, vi var dit och köpte en korv!

Det finns hur mycket som helst att skriva om Daniels upptåg och spontana infall med hans vänner!

 

För Daniel har tränarna och ledare alltid blivit mer än bara tränare och ledare!

 

Daniel hade ett stort och varmt hjärta för sin familj. Vi kommer att sakna stunderna som när du och lillasyster myser tätt tillsammans i soffan. Daniel var så lycklig för sitt nya liv med ny skoter,nytt arbete och Åsarna ski academy!

 

Vi känner otrolig sorg och saknad men med många fina minnen av Daniel!

 

Himlen behövde en hjälte, och det var Du!

Klicka här för att komma till bildgalleriet

Minnesfond

Syftet med denna minnesfond är att stipendium skall delas ut till skidåkare i Daniels ålder och som har samma glädje till skidåkning som Daniel hade.

 

Bankgiro: 0852-6725

Daniel finns alltid med oss, var vi än är och vad vi än gör

Copyright © danielkarlssonsminnesfond.se ® 2012 | Webdesign by MST Consulting